top of page

PALINGFESTIVAL 2023

Wat ooit zeer kleinschalig begon is uitgegroeid tot een groot jaarlijks evenement in Edegem.

In 2022 konden wij eindelijk, met 2 jaar vertraging, ons jubileum voluit vieren met al onze bezoekers in de zaal. Dit, in combinatie met onze take away en delivery, werd  weer een succes!

Ook nu, in 2023 verwelkomen we jullie weer in onze vertrouwde Hangar 39. 

Er zal, zoals vorig jaar, weer vooraf besteld moeten worden. Zo kunnen we de hoeveelheden exacter bepalen en zijn er minder overschotten. Dit komt onze goede doelen enkel ten goede.

Maar ook voor u is er een voordeel van vooraf bestellen! Want bestelt u vóór 27 september dan ontvangt u 5% korting op uw bestelling!

Omdat de frietjes vorig jaar heel erg in de smaak vielen bij onze bezoekers, hebben we besloten ook dit jaar frietjes toe te voegen aan onze menukaart. En ook voor de vegetariërs zorgden we voor een alternatief.

Voor ieder wat wils dus!

Restaurant open

zaterdag 7oktober:   16u30 tot 21u00

zondag 8 oktober:      11u30 tot 19u00

Afhalen en leveren

zaterdag 7 oktober:   11u00 tot 13u00     

                                        16u00 tot 18u00

zondag 8 oktober:      11u00 tot 13u00

                                        16u00 tot 18u00

 

41ste Palingfestival  op 7 en 8 oktober 2023

Locatie: Edegem – Fort V – Hangar 39 (Rogier van der Weydenstraat)

  

Affiche 2023
projecten

PROJECTEN 2023

Naast de financiële ondersteuning van het Jeugdkoor De Vagebonden steunt het Paling Festival elk jaar enkele goede doelen om hun project te kunnen verwezenlijken. Deze organisaties zijn meestal gericht op kinderen of mensen met een beperking.

Logo Hartekamp

HARTEKAMP

Hartekamp organiseert jaarlijks uitstappen, een weekend en een zomerkamp voor kinderen die dagdagelijkse medische zorg nodig hebben. Wij bezorgen hen een onvergetelijke vakantie waar ze energie uithalen, nieuwe dingen ontdekken, waar ze grenzen verleggen en soms jaren later nog met plezier over spreken.

Voor één keer staat niet de ziekte of beperking centraal maar wel het eindeloos plezier maken met nieuwe vriendjes. 

Het unieke aan Hartekamp is dat ook kinderen zonder beperking zoals broertjes en zusjes kunnen deelnemen. 

Logo Wemel

VZW WEMEL

VZW Wemel organiseert al meer dan 15 jaar het Wemelkamp met een steeds groeiend aantal deelnemers.  Het wemelkamp heeft als doel kinderen en volwassenen met adhd, en hun gezinnen, zichzelf en elkaar te laten tegenkomen in het bos. Daar waar de basiselementen van de natuur aanwezig zijn, en de beschaving met al zijn lawaai en drukte zoveel mogelijk afwezig is, is de kans groter dat een wemel even tot rust en dus zelfreflectie komt. Bovendien is het voor gezinnen met adhd veel moeilijker om een geschikte vakantiebestemming of kamp te zoeken voor hun kind, omdat gedrag van adhd-kinderen vaak als storend ervaren wordt, en ze dus vaak ongewenst zijn op kampen, of straffend behandeld worden. De wemelvisie is er één van respect voor elkaar en voor de natuur. Positieve bekrachtiging en conflicthantering zijn dé pijlers van onze wemelaanpak. 

Door de specifieke aanpak hebben we heel wat ervaren begeleiding nodig op kamp. Het groot aantal begeleiders zorgt er automatisch voor dat de kosten van het kamp groter worden. Aangezien wij onze deelnemerslijst beperkt moeten houden omwille van onvoldoende begeleiders slagen wij er niet in om erkenning te krijgen van provincie of gemeente. Bovendien trachten we de kostprijs voor gezinnen met een beperkt budget te drukken. Zo bieden wij ook hen de kans mee te gaan op wemelkamp.

Logo selectief mutisme

SELECTIEF MUTISME VZW

Selectief mutisme is een angststoornis waarbij het kind in bepaalde situaties jarenlang niet praat, ook al kan en wil het praten. Het selectief zwijgen komt voor bij ongeveer 7 op 1000 kinderen en heeft impact op hun leven en hun ontwikkeling. De Vereniging informeert ouders, onderwijsmedewerkers en hulpverleners over deze angststoornis en biedt hulp aan. Tijdens ontmoetingsdagen ondersteunen we ouders en wisselen we kennis en ervaringen uit. We brengen kinderen en jongeren samen op het Zomerkamp en tijdens lotgenotendagen. 

logo de kompanie

VZW DE KOMPANIE

Vzw De Kompanie tracht een warme thuis aan te bieden en een zinvolle vraaggestuurde en inclusieve dagbesteding in een volledig nieuwbouwproject. We bieden een brede waaier aan dagbestedingsactiviteiten aan van kaarsen maken, houtbewerking, knutselen, sportatelier, koken, dieren verzorgen, zwemmen, kegelen, mindfulness, werken in eigen koffiehuisje tot werken in de moestuin. We geloven in ieders capaciteit en proberen het beste in iedereen naar boven te halen.

Logo Katrinahof

BuBaO KATRINAHOF

Bubao Katrinahof is een school voor kinderen met een matige tot ernstige mentale beperking van 2,5 jaar tot 13 jaar uit Antwerpen.

In onze 13 klassen streven we er naar om onze leerlingen weerbaar en met de juiste vaardigheden -onder begeleiding- volwaardig deel uit te laten maken van de maatschappij.

Welbevinden staat hierbij centraal.

Om dit welbevinden te stimuleren zijn we op zoek naar meer aangepaste middelen en materialen op hun maat.

bottom of page