top of page

PALINGFESTIVAL 2019

Wat ooit zeer kleinschalig begon is uitgegroeid tot een groot jaarlijks evenement in Edegem. Meer dan 3500 porties zullen weer hun weg vinden naar de liefhebbers van heerlijke paling in het groen. Op zaterdag 5 en zondag 6 oktober 2019 organiseert het jeugdkoor de Vagebonden voor de 38ste maal haar Palingfestival. Je kan er genieten van een aperitiefje, vers bereide paling in ‘t groen of goulash, van lekkere ijscoupes of verse rijstpap. Wie wil, kan porties komen afhalen om gezellig thuis op te eten. De kinderen mogen uiteraard ook mee, voor hen bereiden wij een kindermenu en tussendoor kunnen zij zich ook uitleven in een leuke kinderhoek. Zoals elk jaar wordt het goede doel niet vergeten. In de voorbije 38 edities konden wij reeds heel wat euro’s wegschenken aan verschillende organisaties. Groen is de kleur die overheerst in het Fort V, van het meest populaire palinggerecht, paling in het groen. Groen betekent ook hoop, hoop voor de goede doelen die worden gesteund.  Allemaal goede reden om eens langs te komen tijdens het 39ste Palingfestival van Edegem steeds het eerste weekend van oktober.

39ste Palingfestival  op 5 en 6 oktober 2019

Locatie: Edegem – Fort V – Hangar 39 (Rogier van der Weydenstraat)

Info: info@palingfestival-edegem.be of op Facebook.     

affiche paint.jpg

PROJECTEN 2019

Anker 1

Naast de financiële ondersteuning van het Jeugdkoor De Vagebonden steunt het Paling Festival elk jaar enkele goede doelen om hun project te kunnen verwezenlijken. Deze organisaties zijn meestal gericht op kinderen of mensen met een beperking.

Dit zijn de projecten voor 2019:

logo de leerexperts schoolstraat.jpg

De Leerexpert Schoolstraat - Antwerpen

De Leerexpert Schoolstraat biedt opleidingsvorm 3 (tewerkstelling binnen het
reguliere arbeidscircuit) aan jongeren uit de Seefhoek en Borgerhout met  bijzondere noden.
Vele leerlingen kampen met gedrags – en aanpassingsproblemen. Ze hebben een geringe kennis van waarden en normen.
Als schoolteam waken wij erover om onze leerlingen telkens nieuwe kansen te geven, we moedigen ze aan om nieuwe uitdagingen aan te gaan en op een respectvolle manier met anderen om te gaan.

logo ritmica.jpg

Ritmica - Hove

Ritmica biedt onderwijs en ondersteuning aan kinderen, jongeren en volwassenen
met een motorische en/of verstandelijke beperking en/of autismespectrumstoornis
en/of leerstoornis.

logo domo.jpg

Domo - Antwerpen

Domo is een vrijwilligersorganisatie. De vrijwilligers bieden ondersteuning aan huis door een laagdrempelig vriendschappelijk contact en praktische hulp op maat bij gezins- en opvoedende taken aan maatschappelijk kwetsbare gezinnen met kinderen van -9 maanden tot 12 jaar. Domo wil de levenskwaliteit in gezinnen verhogen, waardoor de ontwikkelingskansen van kinderen groeien en het zelfvertrouwen in de eigen mogelijkheden bevestigd en versterkt worden. Door in te gaan op concrete vragen helpt Domo voorkomen dat alledaagse moeilijkheden van het gezin uitgroeien tot ernstige, langdurige problemen.
In 2020 willen we graag een feest organiseren, Domo-Antwerpen bestaat dan 10 jaar. Een feest voor iedereen, om onze vrijwilligers te bedanken, onze gezinnen een leuke dag te bezorgen en onze een naambekendheid te vergroten.

logo de kompanie.jpg

De Kompanie - Mortsel

De Kompanie is een dagwerking waar jongeren/jongvolwassenen met een beperking (mentaal, motorisch, sensorisch en/of autisme) op een creatieve manier samen plezier beleven, werken en zichzelf kunnen ontplooien. De groep is intussen uitgegroeid tot een hechte vriendengroep. Zij zouden graag hun eigen plekje om te wonen hebben, vlak bij elkaar. Er zijn dan ook plannen gemaakt en in uitvoering voor een woonst waarin elk van hen een eigen studiootje heeft met gemeenschappelijke ruimtes om samen te eten, te werken, te genieten,…Alles onder voortdurende begeleiding van professionals.

bottom of page