top of page

PALINGFESTIVAL 2022

Wat ooit zeer kleinschalig begon is uitgegroeid tot een groot jaarlijks evenement in Edegem.

In 2020 zouden we er zelfs een feestelijke editie van maken. Want het Palingfestival bestaat ondertussen al 40 jaar! De coronacrisis strooide echter roet in onze feestelijke plannen. Er werd nog even gedacht om enkel een take away en delivery te organiseren. Maar met een 2de coronagolf en de onzekerheid dat dit met zich meebracht,  besloten we in 2020  geen Palingfestival te organiseren. 

In 2021 was corona nog niet helemaal uit ons leven verdwenen maar konden we toch voorzichtig plannen aan een nieuw Palingfestival. We organiseerden een take away en delivery editie. We maakten van dit concept meteen ook gebruik om enkele nieuwe gerechten uit te proberen. En het werd een succes!

Nu in 2022 kunnen we eindelijk ons jubileum vieren in de zaal met al onze bezoekers! Omdat het na twee vreemde jaren moeilijk in te schatten is hoeveel bezoekers we in de zaal mogen verwachten, vragen we om vooraf uw bestelling  te plaatsen. Zo bent u zeker van uw portie.

Om ons 40-jarig bestaan te vieren, trakteren we onze bezoekers in de zaal met een gratis portie frietjes bij hun hoofdgerecht. Er kan uiteraard ook nog gekozen worden voor brood.

Restaurant open

zaterdag 1 oktober:   16u30 tot 21u00

zondag 2 oktober:      11u30 tot 19u00

Afhalen en leveren

zaterdag 1 oktober:   11u00 tot 13u00     

                                        16u00 tot 18u00

zondag 2 oktober:      11u00 tot 13u00

                                        16u00 tot 18u00

 

 

 

40ste Palingfestival  op 1 en 2 oktober 2022

Locatie: Edegem – Fort V – Hangar 39 (Rogier van der Weydenstraat)

  

affiche.JPG
projecten

PROJECTEN 2022

Naast de financiële ondersteuning van het Jeugdkoor De Vagebonden steunt het Paling Festival elk jaar enkele goede doelen om hun project te kunnen verwezenlijken. Deze organisaties zijn meestal gericht op kinderen of mensen met een beperking.

logo ritmica.jpg

RITMICA

Het Buitengewoon Lager Onderwijs “Ritmica Cappenberg” te Hove biedt onderwijs en ondersteuning op
maat aan 110 kinderen van 6 tot 14 jaar, met een motorische en/of ernstige leerstoornis onder het
motto: Leer! Lach! Leef!
De leerlingen krijgen hier de nodige ondersteuning zodat ze kunnen integreren in de maatschappij en
krijgen de kans om in een groene omgeving hun totale persoonlijkheid te ontplooien. Er wordt een
aangepast leertraject uitgestippeld dat voldoet aan de noden van elk kind.

wemel logo met site.png

VZW WEMEL

VZW Wemel organiseert al meer dan 15 jaar het Wemelkamp met een steeds groeiend aantal deelnemers.  Het wemelkamp heeft als doel kinderen en volwassenen met adhd, en hun gezinnen, zichzelf en elkaar te laten tegenkomen in het bos. Daar waar de basiselementen van de natuur aanwezig zijn, en de beschaving met al zijn lawaai en drukte zoveel mogelijk afwezig is, is de kans groter dat een wemel even tot rust en dus zelfreflectie komt. Bovendien is het voor gezinnen met adhd veel moeilijker om een geschikte vakantiebestemming of kamp te zoeken voor hun kind, omdat gedrag van adhd-kinderen vaak als storend ervaren wordt, en ze dus vaak ongewenst zijn op kampen, of straffend behandeld worden. De wemelvisie is er één van respect voor elkaar en voor de natuur. Positieve bekrachtiging en conflicthantering zijn dé pijlers van onze wemelaanpak. 

Door de specifieke aanpak hebben we heel wat ervaren begeleiding nodig op kamp. Het groot aantal begeleiders zorgt er automatisch voor dat de kosten van het kamp groter worden. Aangezien wij onze deelnemerslijst beperkt moeten houden omwille van onvoldoende begeleiders slagen wij er niet in om erkenning te krijgen van provincie of gemeente. Bovendien trachten we de kostprijs voor gezinnen met een beperkt budget te drukken. Zo bieden wij ook hen de kans mee te gaan op wemelkamp.

selectief mutisme.png

SELECTIEF MUTISME VZW

Vereniging Selectief Mutisme vzw informeert, sensibiliseert en ondersteunt ouders en onderwijsmedewerkers over extreme praatangst of selectief mutisme bij kinderen en jongeren én organiseert
contactmomenten en activiteiten voor ouders en lotgenoten.

download.png

ALIECO

Aliëco is een koor dat zich richt naar mensen die omwille van hun ‘anders’ zijn (vb. een fysieke en/of mentale beperking) niet in de mogelijkheid zijn om deel te nemen aan het reguliere koorleven. Daarnaast verwelkomen wij ook graag sympathisanten die onze doelgroep een warm hart toedragen en het leuk vinden om met ons samen te zingen.

bottom of page