PALINGFESTIVAL 2020

Wat ooit zeer kleinschalig begon is uitgegroeid tot een groot jaarlijks evenement in Edegem.

Dit jaar zouden we er zelfs een feestelijke editie van maken. Want het Palingfestival bestaat ondertussen al 40 jaar! De coronacrisis strooide echter roet in onze feestelijke plannen. Er werd nog even gedacht om enkel een take away en delivery te organiseren. Maar met een 2de coronagolf en de onzekerheid dat dit met zich meebrengt, hebben we toch besloten dit jaar geen Palingfestival te organiseren.

Hopelijk mogen we jullie in 2021 allemaal gezond en wel verwelkomen voor onze jubileum editie!

2 en 3 oktober 2021

Locatie: Edegem – Fort V – Hangar 39 (Rogier van der Weydenstraat)

Info: info@palingfestival-edegem.be of op Facebook.     

 

PROJECTEN 2020

Naast de financiële ondersteuning van het Jeugdkoor De Vagebonden steunt het Palingfestival elk jaar enkele goede doelen om hun project te kunnen verwezenlijken. Deze organisaties zijn meestal gericht op kinderen of mensen met een beperking.

Ondanks de moeilijke tijden en de afgelasting willen we toch de gekozen projecten een financiële steun bieden.

Dit zijn de projecten voor 2020:

logo de kompanie.jpg

De Kompanie - Mortsel

De Kompanie is een dagwerking waar jongeren/jongvolwassenen met een beperking (mentaal, motorisch, sensorisch en/of autisme) op een creatieve manier samen plezier beleven, werken en zichzelf kunnen ontplooien. De groep is intussen uitgegroeid tot een hechte vriendengroep. Zij zouden graag hun eigen plekje om te wonen hebben, vlak bij elkaar. Er zijn dan ook plannen gemaakt en in uitvoering voor een woonst waarin elk van hen een eigen studiootje heeft met gemeenschappelijke ruimtes om samen te eten, te werken, te genieten,…Alles onder voortdurende begeleiding van professionals.

selectief mutisme.png

Selectief mutisme - Vlaanderen

De Vereniging Selectief Mutisme is een vrijwilligersorganisatie en wordt aangestuurd door ouders en hulpverleners.

De Vereniging organiseert studie- en ontmoetingsdagen voor ouders en professsionals uit sectoren die relevant zijn voor het kind en de jongere. We geven informatie en advies, geven publicaties uit en sturen de website en enkele Facebooken aan. In 2019 zijn we gestart met de organisatie van een Zomerkamp.

heder.png

Heder VZW - Antwerpen

Heder is sinds het prille ontstaan van het Sint-Jozefinstituut in 1954 van één enkel klasje uitgegroeid tot een voorziening met verschillende campussen die zorg en houvast biedt aan meer dan 1000 personen met een verstandelijke en/of motorische beperking, al dan niet aangeboren. We willen streven naar een maximale integratie in onze maatschappij.